maandag 6 juni 2011

Reizen met de trein

Het is waar: reizen met de trein is snel, best gemakkelijk en als -25jarige ook niet al té duur.

Ook waar: reizen met de trein, bijvoorbeeld naar Londen met de trein, is niet altijd even vlot of gemakkelijk. Ook al is Londen een prettige bestemming, je moet door heel wat controles gaan en er kan heel wat foutlopen. Maar het kan uiteraard ook fout lopen bij ons hier in België.
In een station met maar één spoor bijvoorbeeld, kan er best wel wat misgaan. Je kan bijvoorbeeld de trein in de verkeerde richting nemen. "Onmogelijk!" ik hoor het u al denken. Helaas niet, ik kan er van meespreken.

Voor kunstbende moest ik namelijk met de trein naar Bornem, één of ander dorpje waar ze een voorronde hielden, met de trein. Heen was absoluut geen probleem, we raakten vlot in Bornem en vonden ook snel het cultureel centrum waar we moesten zijn.
Terug, daarentegen, bleek achteraf niet zo'n sinecure. We waren met zijn drieën: een vriendin van me, een medewerkster van Maks! En ikzelf. We hadden normaal gezien een trein rond vijf na acht, maar toen er om tien voor acht een trein dat stationnetje in kwam bollen, stapten we gewoon op. We dachten nog; hé, wat is die trein vroeg! Maar we waren alleen maar blij, want het was niet bepaald warm. Nu goed, we zitten op die trein en na twee haltes beginnen we ons toch af te vragen of deze trein nu niet een andere route neemt dan in het heengaan, maar echt argwaan hebben we nog niet. Wel besluiten we om in het gangetje te gaan staan, want de volgende halte moet toch wel St-Niklaas zijn.

De volgende halte is niet Sint-Niklaas. Omdat we toch een beetje ongerust zijn over onze aansluiting in Antwerpen-centraal, vragen we aan twee meisjes die opstappen, of ze weten hoeveel haltes het nog is naar Sint-Niklaas. De twee kijken elkaar even vreemd aan e zeggen dan: "Deze trein passeert niet in St-Niklaas, die rijdt naar Leuven!"
Wij verschieten wel even, want dat is dus niet de richting die we hadden moeten uitgaan.

Wat blijkt nu? Omdat er in Bornem maar één spoor is, neem je dus een trein in de tegenovergestelde richting als je de trein van een kwartier vroeger neemt.
We zijn uiteindelijk nog vlot thuis geraakt, maar één ding is nu wel zeker: ik zal niet meer snel een trein vroeger nemen!

Voor de rest prima hoor, treinreizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten