woensdag 28 december 2011

Marc Sadlers designverlichting - Mite, Kite, Lite,...

Marc Sadler is een van de creatieve mannen achter de design verlichting van Foscarini. Hij behaalde zijn kennis in de EnsAD (l'École nationale supérieure des Arts Décoratifs). Hij studeerde er af in 1968. Hij heeft zich jarenlang bezig gehouden met de sportsector. Dit hield vooral in: het uitvinden van samenstellen van nieuwe materialen en toepassingen ervan, alsook het optimaliseren van productieprocessen. Verder ontwierp hij ook o.a. skibotten in Italië.


Deze bagage droeg hij allemaal mee bij het ontwerpen van zijn latere producten. Vele ervan zijn uitgedraaid tot successen:

Foscarini Mite

Met de Foscarini Mite won hij de Compasso D'Oro. De Mite is een stijlvolle design staanlamp. Zowel voor de diffuse verlichting als voor zijn decoratieve look biedt hij een meerwaarde voor uw interieur. Hij bestaat in het zwart en in het geel. Ik ben zeker en vast fan van deze lamp.

Foscarini Tite

Deze Tite hanglamp is duidelijk familie van de Mite. Ook hiermee werd de Compasso D'Oro gewonnen. Deze is er met korte en langere lampenkap (vanaf 28 cm tot 115 cm). Deze "hoornvorm" zie je in vele van zijn ontwerpen terugkomen. Kijk maar naar de Foscarini Lite en Kite. "Hela, ook de naam is gelijkaardig", denk je misschien. Klopt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten